Interview met Adriaan Derksen over aanloop Tour de France

Adriaan Derksen van de Munt: “Aan het Muntgebouw zal het niet liggen”

vergaderzaal-utrecht-zaalverhuur-vergaderlocatie-zaal huren-vergaderruimte-locaties.

In aanloop naar de Tour de France bezoekt DUIC verschillende Utrechtse organisaties die hun naam hebben verbonden aan het evenement. Vandaag Adriaan Derksen, met Pieter Aalbers eigenaar van TAG.

Als groot sportliefhebber en in het bijzonder fietsen kijkt Adriaan Derksen uit naar de Tour in Utrecht. Adriaan Derksen startte twee jaar geleden zijn bedrijf The Attention Group (TAG). De timing was voor hem perfect. Het Geldmuseum werd als museumfunctie gedwongen de deuren te sluiten en bij de herijking van zijn oude bedrijf, Grand Catering, was de tijd rijp om zijn passie voor oude gebouwen te vertalen naar zijn nieuwe bedrijf.

Adriaan kreeg de mogelijkheid om het Muntgebouw, Slot Zeist en de Mariënhof in Amersfoort te exploiteren als congres en evenementenlocatie. De karakteristieke locaties maken deze niet alleen sfeervol, maar zorgen er ook voor dat het erfgoed toegankelijk blijft voor publiek door het ‘terug te geven’ aan de stad. Het mooie aan de monumentale panden is volgens Adriaan dat er een verbinding ontstaat tussen de oude tijd, vanwege de historie en de nieuwe tijd door te kiezen voor een moderne inrichting.

Het gaat goed met het Muntgebouw als congreslocatie. Niet alleen door de congressen en evenementen. In het gebouw is bijvoorbeeld ook het Debat op 2 en de tv-serie De Fractie opgenomen. Veel evenementen rond de Grand Départ zijn er echter nog niet geboekt. Maar aangezien het Muntgebouw op een steenworp afstand ligt van de Jaarbeurs waar de start en finish plaatsvinden van de proloog, maakt hij zich daarover geen zorgen. Daarbij leent de locatie zich bij uitstek voor sponsordiners en dergelijke. Eigenlijk had hij gehoopt om Tour du Jour te huisvesten of een plek aan te bieden waar men kan overnachten als een soort pop-up hostel. Dan moet er alleen wel iets extra’s plaatsvinden met attentiewaarde en dat is nog niet gevonden.

Volgens Adriaan kan de stad zeker profijt hebben van de Tour indien het goed wordt aangepakt. Dan moet er wel nog hard aan worden getrokken. Bijvoorbeeld door de bewegwijzering in de stad en musea meertalig te maken. Het is nog wat kneuterig allemaal.

“De Tour zelf zal een feest worden. Een feest dat mooie verbindingen legt. Een feest waar sfeer de boventoon voert, maar ook een feest voor de kinderen. Utrecht heeft zoveel te bieden, wat dacht je van een band als Kensington? We moeten als stad een ander gedachtengoed aanhangen; meer in de trant van ‘het oude hebben, is het nieuwe delen’. Maar er gebeuren ook goede dingen in onze stad. Als we samen onze schouders eronder zetten, komen we echt verder. We hebben elkaar nodig. Aan het Muntgebouw zal het niet liggen. Wij staan in ieder geval open voor de Tour en de Utrechters,” aldus Adriaan.

Bron: http://www.duic.nl/nieuws/adriaan-derksen-van-de-munt-aan-het-muntgebouw-zal-het-niet-liggen/