Fotogeniek monument

Het Muntgebouw is een zeer fotogenieke locatie en vormt dan ook een prachtig decor voor foto- en filmopnamen. Het Muntgebouw is centraal gelegen in het centrum van Utrecht en daarom dé ideale locatie om al uw evenementen te laten plaatsvinden. Het Muntgebouw is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en kent voldoende parkeergarages in de buurt.

In het hart van het pand ligt het gerestaureerde Auditorium. Vroeger werkte hier de emailleurs en edelsmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt. Momenteel kent deze ruimte een bijzondere sfeer dankzij zijn houten plafond, dat in de originele staat (1911) met sheddak – een zadeldak met in één vlak glazen lichtopeningen – is teruggebracht.

TOPLOCATIE MET BIJZONDERE WAARDEN

Een unieke locatie op een bijzondere historische plek! De lange en rijke geschiedenis van dit monumentale pand begint omstreeks 1900 en behoort sindsdien tot de mooiste gebouwen van Utrecht. De locatie is op steenworp afstand gelegen van de Jaarbeurs, maar toch in de luwte van de rijke historische omgeving met haar prachtige grachten en statige herenpanden.
 

Indrukwekkend monumentaal

Het Muntgebouw is gevestigd in het monumentale en volledig gerestaureerde pand van de Rijks Munt. Ondanks de huidige moderne uitstraling is de authentieke charme bewaard gebleven. Uniek gegeven vormt het feit dat op deze plek, als enige in Europa, de europroductie zichtbaar is. In 2011 bestond het Muntgebouw 100 jaar en ter ere hiervan sloeg prinses Beatrix de speciale herdenkingsmunt.

Rust en comfort

Ons brede aanbod aan zalen bieden uiteenlopende mogelijkheden voor een bijzonder feest, een bedrijfspresentatie, een chique galadiner en meer!

Op het Muntplein, grenzend aan onze prachtige binnenplaats, heerst een oase van rust. Deze ruimtes zijn perfect voor feestelijke borrel of receptie. 

Of neem onze Productieruimte, waar voorheen alle munten werden geproduceerd. Deze ruimte heeft een perfecte indeling en  is zeer geschikt voor alle soorten bijeenkomsten als een congres, product-presentatie, bruisend feest of een galadiner.

Deze toplocatie met authentieke stijlzalen, brede gangen, indrukwekkende trapportalen en moderne inrichting zorgen er voor dat u gasten kunt ontvangen voor een intiem diner, receptie of een bruisende presentatie.

  Professionele begeleiding en bewuste, hoogwaardige catering.


Professionele begeleiding

Wij zorgen voor professionele begeleiding en bewuste, hoogwaardige catering. Om deze hoge kwaliteit te leveren werken wij samen met verschillende toeleveranciers.  Hierdoor is het mogelijk om een zeer goed afgestemd programma voor u samen te stellen.
Uw evenement wordt volledig op uw wensen afgestemd en wij denken natuurlijk graag met u mee. Maar bovenal zetten we elke keer weer een stapje extra om u te blijven verrassen.